Polijsten

Het polijsten van donkere kleuren zoals marineblauw en zwart zijn naar verloop van tijd nodig omdat ze heel gevoelig zijn voor UV licht daarom verkrijt de gelcoat veel eerder dan bij lichte kleuren zoals wit.

Hiernaast op de foto hiernaast is Ceramic Guard van Cartec gebruikt met een standaard garantie van 3 jaar op UV straling.

jacht-poetsen

Polijsten

Wij polijsten en na het polijsten brengen wij een HV wax of een Ceramic Guard aan.

Polijsten is een vak apart

Voor de watersport voeren wij in combinatie met deze behandeling ook vaak een opknapbeurt voor het teakdek uit.

Het cleanen, polijsten, poetsen en in de uv beschermende was zetten van de gelcoat toplaag is een vak apart.
Wij wassen en reinigen eerst het te polijsten of te poetsen oppervlak goed, gelcoat is poreus en oude vuil en was resten moeten eerst grondig worden verwijderd om later een optimale glans te verkrijgen en deze ook voor langere tijd te behouden!

Cartec High Precision compounds

Carnauba wax beading

De boot wordt met een professionele, in toerental regelbare poetsmachine, gepolijst. Hierbij maken wij gebruik van verschillende polijst- of poetsschijven en polijstmiddelen van grof tot fijn van Cartec.

Polijsten

De eerste jaren, wanneer het verkrijten van de gelcoat begint, wordt met zwaar poetsen nog een goed resultaat behaalt maar naar loop van tijd is de gelcoat na het poetsen weer snel dof. Vaak wordt hier te lang tegen aangekeken om kosten uit te sparen, maar dit komt niet ten goede van de waarde van het jacht.

Polijsten gebeurt in een aantal stappen, afhankelijk hoe erg de gelcoat is verkrijt. Want daarna een goede HV protecter aanbrengen verkomt het verkrijten